Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes
Stap 1
Snijd het brood in blokjes en bedruppel met water. Laat even staan. Droog de kappertjes tussen keukenpapier. Maal de pistachenoten met de knoflook, peterselie, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine tot een fijne pasta.
Stap 2
Voeg de komkommer en het geweekte brood toe en pureer in een aantal minuten helemaal glad. Giet terwijl de machine loopt 200 ml ijskoud water erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper en klop nog 2 eetlepels olijfolie en de azijn erdoor.
Stap 3
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes kort, tot ze openknappen. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep ermee. Bestrooi met extra peterselie. Lekker met warm platbrood of pitabroodjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten13 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd2 g