Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJsbombe met sneeuw en sterren
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJsbombe met sneeuw en sterren
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen.
Stap 2
Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal.
Stap 3
Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes. Lekker met vanillesaus, zelfgemaakt of op basis van vanillevla verdund met room en een scheutje likeur.
Aanvullende benodigdheden
- - bolvormige kom
- - ovenschaal
- - vuurwerksterretjes
Voedingswaarden
- Energie845 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten117 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
