Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJsbergsla-preistamppot met kerrie en gerookte kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJsbergsla-preistamppot met kerrie en gerookte kip
Stap 1
Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.
Stap 2
Snij de prei in dunne ringen.
Stap 3
Verwarm de olie in een wok en roerbak de preiringen met de kerriepoeder in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 4
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
Stap 5
Snijd de helft van de kipfilet in blokjes en snijd de andere kipfilet in dunne plakjes.
Stap 6
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
Stap 7
Schep driekwart van het preimengsel door de puree en voeg al roerend hand voor hand de slareepjes en de kipblokjes toe.
Stap 8
Warm de stamppot nog even door en laat de sla iets slinken.
Stap 9
Serveer de stamppot in diepe borden.
Stap 10
Garneer met de resterende prei en de plakjes gerookte kip.
