Ierse runderstoof met kaasdumplings
Ingrediënten
Bereidingswijze Ierse runderstoof met kaasdumplings
Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit 2 el olijfolie in de braadpan en bak het vlees in porties rondom goudbruin. Schep uit de pan en houd apart. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en fruit de ui.
Stap 3
Voeg de wortel, bleekselderij en knoflook toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het vlees, laurierblad, bouillontabletten en bier toe en breng aan de kook.
Stap 4
Laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 -1½ uur zachtjes stoven. Het vlees moet makkelijk uit elkaar vallen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 180 C. Meng met je handen de boter, geraspte kaas en ½ tl zout door het zelfrijzend bakmeel.
Stap 6
Voeg langzaam 50 ml water toe en kneed kort tot een deeg. Verdeel in 6 gelijke ballen. Leg de ballen op de stoof in zet de pan met de deksel erop 30 minuten in de oven.
Stap 7
Verwijder de deksel en zet nog 15 minuten bovenin de oven, zodat de kaasdumplings mooi goudbruin kleuren. Lekker met fijngesneden platte peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste braadpan met deksel
Voedingswaarden
- Energie610 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten32 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd16 g