Hutspot uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Hutspot uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
Stap 2
Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
Stap 3
Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
Stap 4
Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
Stap 5
Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
Stap 6
Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
Stap 7
Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
Stap 8
Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 9
Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie550 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten36 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd8 g
