Hummus met groentestengels
Ingrediënten
Bereidingswijze Hummus met groentestengels
Stap 1
Snijd de appel in vieren en snijd de klokhuizen eruit. Schil de partjes en snijd ze in stukjes. Giet de kikkererwten boven een kommetje af. Doe de kikkererwten in de keukenmachine.
Stap 2
Voeg de appelstukjes toe en schep 2 of 3 eetlepels tahin bij de kikkererwten. Strooi de ras el hanout met wat zout erover en schep de Griekse yoghurt en olijfolie erbij.
Stap 3
Sluit de kom van de keukenmachine af met het deksel en pureer alles tot een gladde, vrij dikke saus. Voeg als de saus nog te dik is een flinke scheut van het kikkererwtenvocht toe en meng weer.
Stap 4
Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of hete grillpan tot ze mooi bruine strepen hebben. Snijd elk pitabroodje in 6 puntjes en leg deze in een mandje
Stap 5
Schil de winterwortel en halveer de wortel in de lengte. Snijd elke helft in 4 lange repen en halveer deze repen. Snijd ook de bleekselderij in totaal 8 lange repen en halveer deze. Zet de stengels in een glas.
Stap 6
Doe de hummus in een schaaltje en serveer ze met de groentestengels en pitabroodjes om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - Grillpan
Voedingswaarden
- Energie390 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten42 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g