Huisgemaakte Turkse pizza met champignons en coleslaw
Ingrediënten
Bereidingswijze Huisgemaakte Turkse pizza met champignons en coleslaw
Stap 1
Schil de peen en rasp op een grove rasp.
Stap 2
Voeg de witte kool toe en meng er een halve theelepel zout goed door.
Stap 3
Voeg de mayonaise en azijn toe, meng dit er goed doorheen.
Stap 4
Zet de coleslaw afgedekt minstens een uur in de koeling.
Stap 5
Snipper een ui en hak de knoflook.
Stap 6
Hak de rode peper fijn en snijd de champignons in fijne plakjes.
Stap 7
Bak de ui en knoflook aan in een koekenpan met wat olijfolie op matig vuur.
Stap 8
Voeg het gehakt toe en rul het met een spatel.
Stap 9
Zet het vuur hoog en voeg het paprikapoeder, de rode peper, champignons, komijn en bloem toe.
Stap 10
Bak dit gehaktmengsel in circa 5 minuten gaar.
Stap 11
Verwarm de oven voor op 200 °C met 2 of 3 bakplaten erin.
Stap 12
Voeg de tomatenblokjes toe aan het gehakt, laat 5 minuten op matig vuur zachtjes pruttelen.
Stap 13
Als het nog wat te nat is, laat het dan nog 5 minuten inkoken.
Stap 14
Maak op smaak met zout.
Stap 15
Verdeel het mengsel op het laatste moment over de wraps.
Stap 16
Leg de nu ontstane pizza's ieder op een stuk bakpapier en daarna op een gloeiend hete bakplaat.
Stap 17
Bak per keer 2 à 3 stuks in de oven, circa 8 minuten.
Stap 18
Schuif de pizza's van het bakpapier op een stuk alumiumfolie en doe er wat coleslaw op.
Stap 19
Rol de pizza op, rol het folie er strak omheen en snijd schuin doormidden.
Stap 20
Serveer direct.
Stap 21
Kooktip: de coleslaw is het lekkerst als je hem de dag van tevoren maakt.
