Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hot shrimp filo's
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hot shrimp filo's
Stap 1
Meng de rijst met de rode peper, gember, bosui en garnalen.
Stap 2
Leg 1 vel filodeeg op het werkvlak en laat de rest onder een vochtige theedoek liggen. Schep 2 eetlepels van de vulling in een van de hoeken van het deeg en rol het tot de helft op.
Stap 3
Vouw aan beide kanten de punten naar binnen en bestrijk het laatste stuk met eiwit om het deeg vast te laten plakken. Rol het deeg verder op tot een stevig rolletje en dek af met de doek. Maak zo nog 7 rolletjes.
Stap 4
Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur de filo's per 4 stuks goudbruin.
Stap 5
Meng de uienringen met de koriander en verdeel dit over een schaal. Leg de filo's erop.
Stap 6
Meng de zure room met de pepersaus en citroensap en serveer deze saus erbij om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
Voedingswaarden
- Energie460 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten56 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd4 g