Hongaarse goulashsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Hongaarse goulashsoep
Stap 1
Snijd de magere runderlappen in plakjes.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Haal de sperziebonen af en snijd in drieën.
Stap 4
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Stap 5
Snijd de paprika's in reepjes.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de spekblokjes zachtjes krokant.
Stap 7
Schep ze op een bordje.
Stap 8
Roerbak de plakjes magere runderlappen met de ui in het bakvet al omscheppend lichtbruin.
Stap 9
Schep de milde en pikante paprikapoeder en de tijm en/of oregano erdoor en voeg de tomatenstukjes toe.
Stap 10
Bak nog 1 minuut.
Stap 11
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel net aan de kook.
Stap 12
Kook de soep 40-50 minuten op heel zacht vuur tot het vlees net mals begint te worden.
Stap 13
Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en paprikareepjes toe en kook de soep nog 15-20 minuten tot de groenten gaar zijn.
Stap 14
Breng de goulashsoep op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 15
Serveer de soep in grote kommen en schep er een lepel zure room in.
Stap 16
Strooi er wat spekblokjes over.
Stap 17
Zet de rest van de zure room en spekblokjes in schaaltjes op tafel voor de tweede ronde.
