Hongaarse goulashsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Hongaarse goulashsoep
Stap 1
Snipper de uien, snijd de knoflook fijn. Snijd de runderriblappen in blokjes. Spoel de gegrilde paprika af, laat uitlekken en pureer ze met de staafmixer.
Stap 2
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak het in 5 min. rondom bruin. Voeg de knoflook, het paprikapoeder, karwijzaad, de laurierblaadjes en gepureerde geroosterde paprika toe. Bak, al roerend, 2 min. Giet de helft van de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 1,5-2 uur stoven of tot het vlees gaar is. Roer af en toe en voeg zo nodig bouillon toe.
Stap 3
Snijd intussen de paprika en tomaat in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Stap 4
Voeg de paprika, tomaat en aardappel toe aan de soep met de rest van de bouillon. Laat 30 min. zachtjes koken of tot de aardappel gaar is. Breng de soep op smaak met zout en peper.
