Hongaarse goulashsoep met zure room
Ingrediënten
Bereidingswijze Hongaarse goulashsoep met zure room
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes. Snipper ui en wortel fijn. Pers de knoflook uit en halveer de aardappelen. De grote aardappelen mogen nogmaals door de helft.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vleesblokjes rondom bruin in de hete olie. Voeg de ui en wortel toe, draai het vuur wat omlaag en bak 5 minuten.
Stap 3
Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en voeg de takjes rozemarijn toe.
Stap 4
Giet er 1 liter kokend water en de tomatenblokjes met sap bij, breng aan de kook, draai het vuur omlaag. Doe het deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven. Roer af en toe.
Stap 5
Voeg de aardappels toe en kook ze 20-30 minuten zachtjes mee met het deksel schuin op de pan tot de aardappels en het vlees gaar zijn. Controleer of er genoeg vocht in de pan zit; vul eventueel aan met wat extra kokend water.
Stap 6
Proef de soep en breng indien gewenst op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en lepel op elke portie 1 eetlepel zure room.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie495 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten33 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
