Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Homemade vegaburgers met gedroogde tomaat
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Homemade vegaburgers met gedroogde tomaat
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en snijd de kropsla in repen.
Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en mix in de keukenmachine met de gedroogde tomaten, panko, 50 ml water en de helft van de krulpeterselie tot een geheel. Breng dit op smaak met zout en peper en vorm het kikkererwtmengsel tot 4 hamburgers.
Stap 3
Bak intussen de hamburgerbroodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de aubergine plakken en kikkererwtburgers goudbruin en gaar.
Stap 5
Verdeel de hummus pikant over de onderkant van de hamburgerbroodjes en beleg met de sla, aubergine, kikkererwtburgers en de rest van de peterselie. Leg de bovenkant van de hamburgerbroodjes erbovenop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit18.8 g
- Koolhydraten58.3 g
- Vet17.6 gWaarvan verzadigd2.9 g