Homemade cake
Ingrediënten
Bereidingswijze Homemade cake
Stap 1
Vet een cakevorm van 2 liter in.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Stap 3
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes het zwarte merg eruit.
Stap 4
Klop in een kom de boter en suiker met de handmixer tot een luchtige bleke crème.
Stap 5
Breek er 0.25 deel van het ei boven en klop dit door het botermengsel tot er niets meer van het ei te zien is.
Stap 6
Klop op dezelfde manier de andere eieren erdoor.
Stap 7
Klop het vanillemerg erdoor en spatel dan beetje bij beetje de bloem erdoor.
Stap 8
Spatel ook de sinaasappelrasp en een paar eetlepels sinaasappelsap erdoor.
Stap 9
Doe het beslag over in de cakevorm en schuif de vorm een richel onder het midden in de oven.
Stap 10
Bak de cake in 60-75 minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en neem daarna uit de vorm.
Stap 12
Laat de cake op een rooster verder afkoelen.
Stap 13
Verpak de cake tot gebruik in aluminiumfolie.
Stap 14
De cake is vaak een dag later op zijn lekkerst.
