Hollandse biefstuk met dadelsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Hollandse biefstuk met dadelsaus
Stap 1
Rasp de sinaasappel en pers deze uit.
Stap 2
Snijd de dadels open, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 3
Snijd de tomaten in vieren, schep de zaadjes eruit en laat ze boven een kommetje in een zeef uitlekken.
Stap 4
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 5
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en wrijf ze in met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 6
Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak de biefstukken op hoog vuur in circa 5 minuten bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege de baktijd.
Stap 7
Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en houd ze warm.
Stap 8
Roer de dadelreepjes, tomaatblokjes, kaneel, sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en het uitgelekte tomatenvocht door het bakvet.
Stap 9
Voeg wat zout, versgemalen zwarte peper en zo nodig nog een scheut water toe en kook het geheel in tot een lekkere saus.
Stap 10
Leg de biefstukken op warme borden en schep de dadelsaus erover.
Stap 11
Lekker met couscous of gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
