Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hollandse aardappelen op z'n Spaans
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hollandse aardappelen op z'n Spaans
Stap 1
Zet een bodempje water op in een grote pan met het zout, laat het zout oplossen op hoog vuur.
Stap 2
Schrob de aardappels schoon en voeg toe aan het zoute water.
Stap 3
Voeg koud water toe tot ze net onder staan.
Stap 4
Breng aan de kook en laat dan de aardappelen in vijftien tot twintig minuten gaar worden.
Stap 5
Giet af en laat met het deksel erop nog tien minuten staat zodat ze gaan ‘rimpelen' door het zout.
Stap 6
Vermaal de knoflook, peper, het paprikapoeder en komijnzaad met de staafmixer in de bijbehorende beker of in een vijzel.
Stap 7
Meng de azijn erdoor en voeg dan langzaam de olie toe zodat deze opgenomen wordt.
Stap 8
Proef en maak op smaak met zout.
Stap 9
Serveer de aardappels samen met de saus.
