Hete bliksem
Ingrediënten
Bereidingswijze Hete bliksem
Stap 1
Schil de aardappels en was ze.
Stap 2
Breng ze in een pan met het water en zout samen met de knoflook aan de kook.
Stap 3
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 4
Als de aardappels twintig minuten hebben gekookt, leg dan de appels er bovenop en laat alles vervolgens nog tien minuten verder koken.
Stap 5
Bak de spekblokjes uit.
Stap 6
Maak de uien schoon, snijd ze in ringen en voeg ze bij de spekjes.
Stap 7
Bak de spekjes en uien verder tot de uien goudgeel zijn.
Stap 8
Giet de aardappels en appelen af.
Stap 9
Vang het kookvocht op en bewaar dat.
Stap 10
Stamp de aardappels en appelen door elkaar.
Stap 11
Giet er een scheutje van het kookvocht bij tot het smeuïg is.
Stap 12
Breng alles op smaak met een scheutje azijn, zout, peper en de roomboter.
Stap 13
Vet per persoon 2 kopjes in met olijfolie en bekleed de binnenkant met plakjes katenspek.
Stap 14
Laat het spek flink over de randen hangen.
Stap 15
Doe hier de stamppot in en vouw het katenspek er overheen en vouw ze dicht.
Stap 16
Druk goed aan.
Stap 17
Haal de pakketjes uit de kopjes.
Stap 18
Bak ze in een koekenpan zachtjes aan tot ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
Stap 19
Verdeel de pakketjes over de borden en leg de blokjes spek met de uiringen er bovenop.
