Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hete bliksem
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hete bliksem
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, boter en mosterd tot een smeuïge puree.
Stap 2
Verwarm intussen de oven voor op 180 C. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en hol de helften iets uit.
Stap 3
Zet de helften met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bak 15-20 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes 3 minuten. Voeg de uien toe en bak 5 minuten mee.
Stap 5
Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 6
Schep het gehaktmengsel door de puree en vul de halve appels ermee. Bak nog 5 minuten in de oven. Snijd de bieslook fijn en strooi over de appels.