Hete bliksem maar dan anders
Ingrediënten
Bereidingswijze Hete bliksem maar dan anders
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in blokken van 2 cm. Spoel onder koud water.
Stap 3
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen tot een puree.
Stap 4
Spatel de slagroom door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de spekreepjes krokant. Snijd de bovenkant van de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor (of mes). Hol de appel verder uit met een lepel.
Stap 6
Meng de spekjes en rozijnen door de puree en vul de appels met de puree. Plaats de appels op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 10 minuten in de oven.
Stap 7
Haal de appels uit de oven en serveer.
