Hertenbiefstuk met vijgen en pistachenootjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met vijgen en pistachenootjes
Stap 1
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Schenk de wildfond met drie vierde van de port in een pan en leg de takjes tijm erin. Kook dit mengsel borrelend tot ongeveer de helft in. Verwijder de tijm en laat afkoelen.
Stap 2
Pel de pistachenootjes en leg ze in een zeef. Schenk er kokend water over, laat de nootjes iets afkoelen en wrijf dan de bruine velletjes eraf.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de vijgen en leg ze met de snijvlakken naar boven in de braadslede. Strooi de tijmblaadjes erover. Bedruppel met de rest van de port en daarna met wat honing. Schuif de braadslede in het midden van de oven en rooster de vijgen in de oven 10-15 minuten tot ze licht kleuren.
Stap 4
Wrijf intussen de hertenbiefstukken in met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de biefstukken erin en bak ze in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer na 2-3 minuten. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Stap 5
Roer de ingekookte portsaus en de resterende honing door het bakvet en laat nog 1 minuut bruisend inkoken. Leg de hertenbiefstukken op warme borden en leg de vijgen erop. Strooi de pistachenootjes erover en schep er wat portsaus omheen. Serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met pompoen Hasselback.
Aanvullende benodigdheden
- - kleine braadslede
Voedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten23 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd10 g