Hertenbiefstuk met roquefort en peer
Ingrediënten
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met roquefort en peer
Stap 1
Breng de biefstukken op kamertemperatuur.
Stap 2
Hak de gember fijn. Verkruimel de roquefort. Zet de peren rechtop op het werkvlak en steek met de appelboor het klokhuis eruit.
Stap 3
Schil de peren en snijd de dikke delen in totaal 3 ronde plakjes (per persoon) van 3 mm dik. Besprenkel de plakjes met citroensap.
Stap 4
Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 5
Verwarm de roomboter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 6
Bak de hertenbiefstukken op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen mooi rosé, keer ze na 2-3 minuten. Neem de biefstukken uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat ze zo even rusten.
Stap 7
Bak intussen de plakjes peer in het bakvet lichtbruin. Leg ze op een bordje en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 8
Roer de gember door het bakvet en schenk de wijn en fond erbij. Roer de aanbaksels los en kook dit alles op hoog vuur in tot een jus.
Stap 9
Serveer de hertenbiefstukken met de plakjes peer erop en verdeel de roquefort erover. Schep wat jus rond de biefstuk en serveer de rest in een juskom erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - appelboor
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten16 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd11 g