Hertenbiefstuk met pastinaakpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met pastinaakpuree
Stap 1
Schil de aardappelen en pastinaak en snijd ze in stukjes. Kook ze in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 12-15 minuten gaar.
Stap 2
Giet ze af en stamp ze met een stamper fijn. Schenk er al roerend zoveel melk bij dat het een smeuïge puree wordt.
Stap 3
Roer er 1 eetlepel oregano en 1 eetlepel boter door. Voeg naar smaak wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat toe.
Stap 4
Schep de pastinaakpuree in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Leg hier en daar een vlokje boter.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 6
Laat de pastinaakpuree in de oven in 15-20 minuten door en door warm worden en goudbruin kleuren.
Stap 7
Wrijf de hertenbiefstukken in met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 8
Verwarm de resterende boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 9
Bak de hertenbiefstukken in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze na 2-3 minuten. Van binnen zijn ze dan rosé.
Stap 10
Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze even rusten.
Stap 11
Snijd de champignons in vieren en bak ze in het bakvet op hoog vuur mooi bruin.
Stap 12
Schep de sinaasappelrasp en de oregano erdoor en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Schep ze op een warm bord en houd ze warm.
Stap 13
Roer het sinaasappelsap en de sherry door het bakvet in de pan en laat dit enkele minuten bruisend inkoken. Roer dan de room erdoor en laat alles inkoken tot een licht gebonden jus.
Stap 14
Leg de biefstukken op warme borden en schep de champignons erop.
Stap 15
Schep er wat jus omheen en serveer de pastinaakpuree erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten34 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd18 g