Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus
Stap 1
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi de hertenbiefstuk rondom met zout.
Stap 2
Snijd de shiitake en kastanjechampignons in plakken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de bimi uit over een met bakpapier beklede bakplaat, meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Rooster de bimi 15 minuten in de oven. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af.
Stap 5
Voeg de helft van de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verhit in een grote koekenpan met de roomboter op hoog vuur. Bak de hertenbiefstukken 3 minuten per kant.
Stap 7
Verpak de hertenbiefstukken daarna in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Stap 8
Bak in de koekenpan met het achtergebleven bakvet de shiitake en kastanjechampignons 5 minuten.
Stap 9
Voeg de overige slagroom en de runderbouillon toe en laat op hoog vuur 5-7 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 10
Verdeel de aardappelpuree, geroosterde bimi en hertenbiefstuk over 4 borden. Serveer met de paddenstoelensaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie656 kcal
- Koolhydraten55.9 g
- Vet30.5 gWaarvan verzadigd19 g