Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hertenbiefstuk met bramensaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met bramensaus
Stap 1
Laat de bramen eventueel ontdooien. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
Stap 2
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 5 minuten op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 3
Prak ondertussen de bramen met een vork tot een grove puree. Voeg samen met de port, tijm en het bouillonblokje toe aan het achtergebleven bakvet. Laat op middelhoog vuur 5 minuten inkoken.
Stap 4
Verwijder de takjes tijm, meng de crème fraîche en fruitspread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de biefstukken.
Aanvullende benodigdheden
- - 6 aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten7 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd5 g