Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hertenbiefstuk met amandelroomsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met amandelroomsaus
Stap 1
Giet port of sherry over de rozijnen en zet ze apart. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
Stap 2
Verhit de boter en bak hierin de (herten)biefstukjes 2-3 minuten per kant. Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 3
Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet. Voeg de crème fraîche al roerende toe. Meng de helft van de amandelen erdoor.
Stap 4
Serveer de (herten)biefstukjes met de saus en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes en cranberrycompote.