Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hertenbiefstuk met abrikozen en portsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hertenbiefstuk met abrikozen en portsaus
Stap 1
Neem de hertenbiefstukken circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
Stap 2
Verwarm de abrikozen circa 5 minuten in de port.
Stap 3
Verhit de olie en boter en bak hierin de hertenbiefstukken in 2-3 minuten per kant rosé.
Stap 4
Neem het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie 4-5 minuten rusten.
Stap 5
Voeg de tomatenpuree toe aan het bakvet en bak 1 minuut. Roer de mosterd erdoor.
Stap 6
Giet de fond erbij en voeg de abrikozen met port toe. Verwarm en laat iets inkoken.
Stap 7
Serveer de hertenbiefstukken met de portsaus. Garneer met een takje rozemarijn.
Stap 8
Lekker met rodekool, stoofpeertjes en aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten28 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd9 g