Herfstsalade met warme geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Herfstsalade met warme geitenkaas
Stap 1
Rooster de walnoten in de olijfolie en schud ze op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Haal de flinterdun gesneden halve uiringen los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen.
Stap 3
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee. Druppel de honing erover en een theelepel notenolie. Bak de kaasbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Stap 4
Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout uit de molen en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie810 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten38 g
- Vet62 gWaarvan verzadigd14 g