Herfstsalade met geroosterde appel en tahini dressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Herfstsalade met geroosterde appel en tahini dressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels met schil in kwarten en verwijder de klokhuizen. Schil de wortels en pastinaken, snijd in plakken van 0,5 cm en schep samen met de appel om met 3 el olijfolie, baharat, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 2
Boen ondertussen de sinaasappel schoon. Rasp hierna de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop van het sap en rasp van de sinaasappel, sesamzaadpasta, rest van de olijfolie, peper en zout een dressing.
Stap 3
Neem de appel en groenten uit de oven en schep in een schaal om met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Stap 4
Snijd ondertussen de munt in reepjes. Schep de rucola en munt door de salade en garneer met de feta. Lekker met knapperig stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie424 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten33 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g