Heldere kippensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Heldere kippensoep
Stap 1
Snijd de ui in grove stukken. Plet de teentjes knoflook en kneus de peperkorrels.
Stap 2
Doe de kippenpoten samen met 1½ liter water, de ui, knoflook, peperkorrels en laurier in een ruime (soep) pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Stap 3
Breng het geheel tegen de kook op een middelhoge stand. Laat de soep een uur zachtjes koken. Schep het schuim dat ontstaat op de soep er regelmatig af met een schuimspaan of grote lepel.
Stap 4
Schep de kippenpoten uit de pan en laat ze even afkoelen op een bord.
Stap 5
Zeef de kruiden, ui en knoflook uit de soep. Breng opnieuw tegen de kook en voeg de soepgroenten toe. Laat zachtjes ca. 10 min. koken.
Stap 6
Pluk intussen het vlees van de kippenpoten. Verwijder het vel en het vet en snijd de rest in stukjes. Doe de helft terug in de soep*. Snijd de peterselie fijn.
Stap 7
Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg vlak voor het serveren de peterselie toe. Serveer in diepe borden of kommen.