Heerlijk lang gestoofde goulash
Ingrediënten
Bereidingswijze Heerlijk lang gestoofde goulash
Stap 1
Laat de ribbraadlappen op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd de ui in dunne partjes.
Stap 3
Hak de knoflook fijn.
Stap 4
Verwarm de olijfolie en bak de spekreepjes in een braadpan zachtjes uit.
Stap 5
Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken.
Stap 6
Roer de ui en knoflook door het bakvet en bak zachtjes glazig.
Stap 7
Snij de braadlappen in stukken van maximaal vier cm.
Stap 8
Schep dan het vlees erdoor en bak het rondom lichtbruin.
Stap 9
Strooi de paprikapoeder erover en bak nog drie minuten op zacht vuur.
Stap 10
Schenk de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Stap 11
Laat het vlees twee uur heel zachtjes afgedekt sudderen, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
Stap 12
Snij de paprika's in repen en de aardappeltjes, zonder schil, in blokjes van twee cm.
Stap 13
Roer de paprikareepjes en de aardappelblokjes erdoor.
Stap 14
Laat de goulash met de deksel schuin op de pan nog maximaal drie kwartier zachtjes sudderen tot het vlees echt zacht is.
Stap 15
Serveer de goulash in diepe borden of wijde kommen met een dot zure room erop.
Stap 16
Strooi de spekjes erover.
Stap 17
Lekker met stokbrood of rijst en een salade.
