Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hazelnoot-lavacakejes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hazelnoot-lavacakejes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Klop de suiker met de eieren, eidooiers en bloem tot een glad beslag.
Stap 3
Smelt de boter met de hazelnootpasta au bain- marie. Laat iets afkoelen. Meng de gesmolten boter met de hazelnootpasta door het beslag.
Stap 4
Bestuif de holtes van de muffinvorm met cacao. Vul de holtes voor driekwart met het beslag. Bak 9-10 minuten in het midden van de oven tot de buitenkant stevig en de binnenkant nog zacht is.
Stap 5
Meng intussen de mascarpone en hazelnootpasta voor de topping en vul de spuitzak ermee.
Stap 6
Laat de cakejes uit de oven 1⁄2 minuut staan en stort ze dan uit de vormpjes.
Stap 7
Spuit er een toef hazelnoottopping op en garneer met aardbeien en/of frambozen. Bestuif met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten21 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd12 g