Havermoutpannenkoek met ananas
Ingrediënten
Bereidingswijze Havermoutpannenkoek met ananas
Stap 1
Extra benodigdheden: kleine koekenpan (ø 18-20 cm).
Stap 2
Klop de eieren los.
Stap 3
Roer in een kom havermout met wat zout, karnemelk, het water en eieren tot een beslag.
Stap 4
Laat het vijftien minuten rusten.
Stap 5
Snijd de ananas in plakken van een cm dik.
Stap 6
Snijd de schil eraf en de harde kern eruit.
Stap 7
Houd voor ieder persoon een mooie plak ananas achter en snijd de rest in kleine stukjes.
Stap 8
Rooster de kokos in de koekenpan al omscheppend goudbruin en laat op een bordje afkoelen.
Stap 9
Smelt een klontje boter in de koekenpan en laat een kwart van het beslag erin uitvloeien tot een pannenkoek.
Stap 10
Druk er direct een schijf ananas in.
Stap 11
Bak de pannenkoek tot de bovenkant van het beslag droog wordt en er bubbeltjes te zien zijn.
Stap 12
Keer de pannenkoek met een spatel en bak ook de andere kant goudbruin.
Stap 13
Laat de pannenkoek op een warm bord glijden en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 14
Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken en laat ze op warme borden glijden.
Stap 15
Verdeel de kokos, bruine suiker en stukjes ananas erover.
