Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Havermoutcrackers
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Havermoutcrackers
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de havermout, lijnzaad, het volkorenmeel, de helft van de zonnebloempitten, olijfolie en het zout met 100 ml water in een kom en meng door elkaar.
Stap 2
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid zo egaal mogelijk uit. Dit gaat makkelijk door het tussen twee vellen bakpapier uit te rollen.
Stap 3
Verwijder het bovenste vel en bestrooi het deeg met de rest van de zonnebloempitten. Leg het vel er weer op en druk voorzichtig aan.
Stap 4
Verwijder nogmaals en bak de crackers in 30 minuten goudbruin en knapperig. Snijd halverwege de baktijd de crackers in, maar niet door.
Stap 5
Neem de bakplaten uit de oven en laat helemaal afkoelen. Breek de crackers voorzichtig langs de snijranden in stukken.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - 2 vellen bakpapier
Voedingswaarden
- Energie319 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten22 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd3 g