Havermout-ontbijtbrokken
Ingrediënten
Bereidingswijze Havermout-ontbijtbrokken
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei los. Hak de hazelnoten grof. Schil de helft van de appels en rasp deze grof boven een kom. Schep de havermout, hazelnoten, cranberry’s en de helft van de blauwe bessen er luchtig door. Roer er vervolgens het ei en de diksap door, het mag een kruimelige, losse massa zijn.
Stap 2
Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Doe het mengsel over in het bakblik en strijk de bovenkant glad, maar druk het niet aan. Bak de havermoutkoek in de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 3
Laat de koek 5 minuten in de vorm afkoelen. Keer de koek boven een plank en laat verder afkoelen. Breek de koek in grote brokken.
Stap 4
Was de resterende appel met schil en snijd in 4 parten, Snijd de klokhuizen weg en snijd de parten in dunne schijfjes. Serveer de havermoutbrokken op borden met schijfjes appel, blauwe bessen en frambozen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakblik van 30 x 20 cm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten69 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g