Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Havermout-appeltaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Havermout-appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
Stap 3
Bestrooi de stukjes ruim met kaneel.
Stap 4
Meng de bloem, suiker, havermout, gesmolten boter en een snufje zout in een kom, zodat er een mooi deeg ontstaat.
Stap 5
Vet de springvorm in of bekleed hem met bakpapier.
Stap 6
Verdeel drievierde van het deeg over de bodem en de zijkant van de vorm.
Stap 7
Verdeel de appels er overheen en verkruimel de rest van het deeg daar bovenop.
Stap 8
Bak de appeltaart in circa een uur gaar in de oven.
Stap 9
Serveer als dessert met slagroomijs.
