Hartige worteltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige worteltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels met een dunschiller en snijd de kontjes en puntjes eraf. Snijd ¾ van de wortels in dunne plakjes. Schaaf de rest van de wortels met een dunschiller in lange linten, houd deze apart. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
Stap 2
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de wortelplakjes, bosui en kerriepoeder erdoor. Smoor de wortel afgedekt in 3-4 minuten zachtjes gaar. Laat iets afkoelen.
Stap 3
Bekleed de taartvorm met het pizzadeeg en knijp de rand die boven de vorm uitsteekt met duim en wijsvinger tot een schulprand.
Stap 4
Hak de peterselie fijn. Klop in een kom de eieren los met Griekse yoghurt en wat zout. Schep het wortelmengsel en de peterselie erdoor en strijk dit mengsel uit in de taartbodem. Verdeel de wortellinten wat rommelig over de vulling en bestrijk de wortellinten en de taartrand met wat olijfolie. Bak de taart een richel onder het midden in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - lage taartvorm met uitneembare bodem (Ø 26 cm)
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten60 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g