Hartige uientaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige uientaart
Stap 1
Schil de uien en snijd in dunne, halve ringen, snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de tijm. Bewaar 1/4e van de tijm voor garnering.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de uien, knoflook en tijm toe. Fruit in 5 minuten middelhoog vuur aan. Draai het vuur lager en voeg de tomatenpuree en een klein scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten bakken onder regelmatig roeren, tot de uien bruin en zacht zijn.
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Stap 4
Snijd de camembert in blokjes.
Stap 5
Rol een rol koelvers bladerdeeg open op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer met de crème fraîche. Schep het uienmengsel erop en strijk glad. Verdeel de camembert over het uienmengsel.
Stap 6
Bak de hartige taart in 25 minuten goudbruin in de oven, tot het bladerdeeg knapperig is en de camembert gesmolten. Bestrooi met de achtergehouden tijm en snijd in stukken.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie686 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten41 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd24 g
Trefwoorden
