Hartige tompouce met avocadocrème
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige tompouce met avocadocrème
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 langwerpige stukken van 10 cm lang en 5 cm breed.
Stap 2
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork en bak 15 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
Stap 3
Rasp intussen de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Halveer de avocado en verwijder de pit.
Stap 4
Maal het vruchtvlees van de avocado’s met de crème fraîche, het limoensap en de limoenrasp met een staafmixer of blender tot een gladde crème.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper. Schep de crème in een spuitzak of een diepvrieszak en knip hier het puntje af.
Stap 6
Verkruimel de feta en snijd de krulpeterselie fijn. Leg 4 stukken bladerdeeg op 4 bordjes. Verdeel de helft van de avocadocrème in toefjes over het bladerdeeg.
Stap 7
Verdeel de helft van de peterselie over de avocadocrème.
Stap 8
Leg de overige 4 plakjes bladerdeeg op de crème, spuit de rest van de crème er in toefjes op en garneer met de feta, granaatappelpitjes en de rest van de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - staafmixer of blender
- - spuitzak of diepvrieszak
Voedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten28.7 g
- Vet50.8 gWaarvan verzadigd21.3 g