Hartige tomatentaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige tomatentaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de tomaten op verschillende speelse manieren in parten.
Stap 2
Ris de blaadjes van de rozemarijn. Hak de helft van de rozemarijn, basilicum en peterselie grof en snijd de andere helft van de kruiden fijn.
Stap 3
Meng de eieren met de slagroom, geraspte kaas en de grof gesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel 1 el olijfolie over de taartvorm en bekleed met het Tante Fanny quiche & taartdeeg. Giet het eimengsel over de bodem en verdeel ¾ van de tomaten over het eimengsel met de gesneden kant naar boven. Plaats de hartige tomatentaart 35 minuten in de oven.
Stap 5
Mix intussen de fijngesneden kruiden met 3 el olijfolie tot een kruidenolie en breng op smaak met zout en peper. Maak fijn met een staafmixer indien je een fijn kruidenmengsel wilt.
Stap 6
Verdeel wanneer de hartige tomatentaart uit de oven komt de rest van de tomaten en de kruidenolie over het geheel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie695 kcal
- Eiwit18.9 g
- Koolhydraten39.9 g
- Vet49.3 gWaarvan verzadigd27.6 g
Trefwoorden
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)