Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hartige taartjes met alfalfa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hartige taartjes met alfalfa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Hak de amandelen grof met een mes. Snijd van de courgette 24 dunne plakjes van 2 mm.
Stap 2
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Verdeel over elk plakje ¼ van de yoghurt, laat van het deeg aan alle kanten een klein randje vrij. Beleg de plakjes met 2 rijen van elk 3 courgetteplakjes die elkaar dakpansgewijs overlappen.
Stap 3
Bestrooi met zout en versgemalen peper. Verdeel de gehakte amandelen erover. Besprenkel met olijfolie.
Stap 4
Bak de taartjes circa 12-15 minuten in de oven. Schil ondertussen de avocado en snijd hem in kleine stukjes. Meng voorzichtig met citroensap en wat zout. Was zonodig de alfalfa en droog.
Stap 5
Haal de taartjes uit de oven en laat 2 minuten afkoelen. Verdeel de stukjes avocado erover en daarop de alfalfa.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten24 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd8 g