Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hartige taart met snijbonen en geitenkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hartige taart met snijbonen en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de puntjes van de snijbonen. Kook de snijbonen in een hapjespan in een laag kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Bekleed de vorm met bladerdeeg en laat het iets boven de rand uitsteken. Klop in een kom de eieren los met room en geraspte kaas en snijd de achterham in repen van ongeveer 3 cm breed. Verdeel dit mengsel in de taartvorm. Leg de snijbonen er in de lengte op hun kant – niet plat - in en leg steeds een reep ham tussen de snijbonen. Verdeel de rondjes geitenkaas erover.
Stap 3
Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met wortelsalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie775 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten26 g
- Vet58 gWaarvan verzadigd33 g