Hartige taart met kaas en tomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige taart met kaas en tomaatjes
Stap 1
Breng in een steelpan het water met wat zout aan de kook en strooi de rijst erin.
Stap 2
Kook deze in acht minuten zachtjes gaar en laat de rijst een kwartier minuten staan.
Stap 3
Rasp de kaas op een grove rasp boven een kom.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 5
Doe de rijst met een derde van de geraspte kaas in de keukenmachine en breek er een ei boven.
Stap 6
Voeg de olijfolie toe.
Stap 7
Meng alles al draaiend tot een plakkerig deeg, voeg als het nodig is een extra eetlepel water toe.
Stap 8
Doe het deeg over in de vorm en druk het met je hand en je vingers over de bodem uit tot een dunne laag, die ook de rand van de vorm tot bovenaan bedekt.
Stap 9
Maak de paprika's schoon: snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Stap 10
Snijd de paprika's in dunne reepjes.
Stap 11
Knip de sprietjes bieslook boven een kommetje in kleine stukjes.
Stap 12
Breek de rest van de eieren boven een kom.
Stap 13
Voeg de yoghurt en de overgebleven geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.
Stap 14
Voeg de stukjes paprika en bieslook toe en maal er wat peper boven.
Stap 15
Roer alles goed door elkaar.
Stap 16
Strijk het yoghurtmengsel uit over de bodem van de taart en druk de snoeptomaatjes erin.
Stap 17
Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in een half uur tot vijfendertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 18
Neem de taart uit de oven en laat de taart vijf minuten staan.
Stap 19
Verwijder de rand en snijd de taart in punten.