Hartige scones met oude kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige scones met oude kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het bakmeel met het bakpoeder en zout in een ruime kom. Voeg de roomboter toe en verkruimel met je vingertoppen tot deze is opgenomen in het meel en je een kruimelige structuur hebt. Roer de kaas, tijm en selderij erdoor.
Stap 2
Voeg de eieren, mosterd en karnemelk toe en meng snel tot een soepel deeg. Kneed niet te lang, zo worden de scones mooi luchtig.
Stap 3
Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een lap van 2½ cm dik. Steek rondjes uit het deeg met de koekjessteker of het glas. Rol overtollig deeg opnieuw uit om rondjes uit te steken tot je er in totaal 12 hebt.
Stap 4
Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - koekjessteker
- - glas
Voedingswaarden
- Energie273 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten25 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd7 g