Hartige rijstsoep met paksoi en krokante knoflook
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige rijstsoep met paksoi en krokante knoflook
Stap 1
Was de rijst 3 keer met koud water. Giet het overtollige water af. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
Stap 2
Roer vervolgens de rijst circa 5 minuten door met een garde, tot de rijst uit elkaar valt in kleine stukjes en de soep dikker wordt. Voeg dan de gember, 1 teentje knoflook en de rijstazijn toe en roer goed door.
Stap 3
Verhit 4 eetlepels olie op een lage stand en bak hierin de rest van de knoflook in circa 5 minuten lichtbruin en krokant. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de paksoi 2 minuten. Giet de sojasaus en sesamolie erbij en roerbak circa 3 minuten verder.
Stap 5
Schep de rijstsoep in kommen en verdeel de paksoi erover. Garneer met de krokante knoflook, bosui en pinda's.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten46 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd4 g