Hartige pannenkoeken Japanse stijl
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige pannenkoeken Japanse stijl
Stap 1
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren met de bouillon los. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag.
Stap 2
Voeg 2/3 van de spitskool, 2/3 van de bosui en de wortel toe breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 3
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan (Ø 28 cm) en schep de helft van het beslag in vier porties in de pan.
Stap 4
Duw plat tot ronde pannenkoekjes. Leg op elke pannenkoek 1 plakje spek. Dek de pan af met een deksel en laat circa 3 minuten bakken.
Stap 5
Keer de pannenkoekjes om en bak in circa 2 minuten goudbruin en knapperig. Houd warm op een bord onder een deksel. Maak zo nog vier pannenkoekjes met de rest van het beslag.
Stap 6
Schep de pannenkoekjes op een bord en schenk de yoghurtmayonaise en curry er in streepjes overheen. Garneer met de rest van de spitskool en bosui.
