Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hartige havermout met spinazie en een zachtgekookt eitje
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hartige havermout met spinazie en een zachtgekookt eitje
Stap 1
Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Stap 2
Prak met een vork tot een puree. Halveer de tomaatjes. Kook de eieren in 6 minuten halfzacht, laat schrikken onder koud stromend water en pel.
Stap 3
Breng de groentebouillon met de avocadopuree en havermout al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tomaatje 3 minuten op de snijkant. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Schep de havermout in vier kommen en verdeel de spinazie, tomaatjes en eieren erover. Snijd de eieren in, zodat de dooier eruit loopt. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie334 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten20 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd4 g