Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hartige granola met rozemarijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hartige granola met rozemarijn
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2
Meng 100 g grofgehakte ongezouten ongebrande notenmix, 50 g zonnebloempitten, 150 g havervlokken, 50 g lijnzaad, 50 g sesamzaad, 1 el gedroogde rozemarijn, 2 tl gemalen komijn, 1 tl chilivlokken,1 tl gerookte- paprikapoeder met 1 mespunt grof zeezout in een kom.
Stap 3
Voeg 75 ml zonnebloemolie toe en meng door elkaar.
Stap 4
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 min. in het midden van de oven krokant.
Stap 5
Schep elke 10 min. om, zodat alles gelijkmatig roostert en niet verbrandt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Stap 6
Bewaar maximaal 3 weken in een luchtdichte pot of luchtdicht blik.