Hartige galette met appel en pompoen
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige galette met appel en pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de rode uien in halve ringen.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen 15 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Stap 3
Snijd intussen de pompoen met schil in hele dunne plakjes. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes.
Stap 4
Verkruimel de roquefort en meng met het salieblad door de cottage cheese. Meng de uien erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het cottage cheese mengsel over de bodem.
Stap 6
Laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de plakjes pompoen en appel er dakpansgewijs over en vouw het vrijgelaten deeg naar binnen.
Stap 7
Klop het ei los en bestrijk de rand ermee. Bak in 30-40 minuten goudbruin en gaar in de oven.