Hartige cupcakes met ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige cupcakes met ham
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot een fijn poeder. Snijd de ham in kleine stukjes.
Stap 2
Schil de wortel met de dunschiller en schaaf ook met de dunschiller in lange repen wortel van een cm breed af.
Stap 3
Snijd de rest van de wortel in piepkleine stukjes en bak ze in een koekenpan met een eetlepel boter 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
Stap 4
Klop in een kom de overige boter en geraspte kaas met de handmixer tot een romige bleke botercrème.
Stap 5
Breek de eieren één voor één boven de botercrème en klop het ei erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei geheel is opgenomen.
Stap 6
Schep de stukjes ham en de gebakken wortel door het botermengsel. Spatel de gemalen hazelnoten en bloem erdoor. Knip de bieslook erboven fijn en spatel deze ook door het beslag.
Stap 7
Zet de cupcake-cups in de holtes van de muffinvorm en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant voorzichtig glad. Bak de cakes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn gaar als een cocktailprikker die je in een cakeje prikt er weer droog uitkomt.
Stap 8
Neem de vorm uit de oven en neem de cupcakes met hun papieren vormpje uit de holtes. Laat de cupcakes op een rooster helemaal afkoelen. (Pas op voor je vingers!).
Stap 9
Doe de verse roomkaas met de melk in een kom en klop alles met de handmixer tot een luchtige crème. Schep de crème in de spuitzak en spuit op elke cupcake een flinke toef crème.
Stap 10
Rol de repen wortel tussen duim en wijsvinger tot mooie roosjes. Garneer de cupcakes met de wortelroosjes.
