Hartige cheesecake met geroosterde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige cheesecake met geroosterde groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Stap 2
Smelt de roomboter in een steelpan.
Stap 3
Maal de toast fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Maal tot een plakkerig mengsel.
Stap 4
Verdeel het botermengsel over een met bakpapier beklede springvorm. Druk mooi vlak aan en zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 5
Klop de roomkaas los, voeg de eieren toe en klop er kort doorheen.
Stap 6
Verkruimel de feta boven de kom en meng samen met de maizena goed door. Het mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn.
Stap 7
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8
Verdeel in een springvorm en bak de cheesecake 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog minimaal 2 uur afkoelen in de oven.
Stap 9
Haal voorzichtig uit de springvorm.
Stap 10
Schil de pastinaak, wortel en biet en snijd met de rode ui in gelijke parten. Meng de gyroskruiden met de olijfolie.
Stap 11
Schep de groenten om met de kruidenolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 35-45 minuten gaar.
Stap 12
Schep de nog warme groenten vlak voor het serveren op de cheesecake.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm (Ø 24 cm)
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten27 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd25 g