Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen
Stap 1
Vet de taartvormpjes in met wat boter en bestuif met bloem.
Stap 2
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de naden goed op elkaar.
Stap 3
Snijd de randen bij en bewaar de restjes.
Stap 4
Zet de taartvorm afgedekt in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 6
Verwarm de rest van de boter in de koekenpan en bak hierin de kip al roerbakkend op hoge stand 2 minuten.
Stap 7
Bestrooi met de Provençaalse kruiden, wat zout en peper en laat iets afkoelen.
Stap 8
Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd ze in parten.
Stap 9
Verdeel de ui, pruimen en kip over de bladerdeegbodems.
Stap 10
Klop de eieren goed los met de crème fraîche, een snuf zout en peper en giet dit gelijkmatig over de deegbodem.
Stap 11
Versier de bovenkant van de taart met sliertjes van de deegresten.
Stap 12
Bak de taart(jes) in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Stap 13
Meng de ingrediënten voor de kruidensalade.
Stap 14
Laat de taart 5 minuten buiten de oven staan en snijd dan in punten. Of serveer de kleine taartjes in hun geheel op grote borden.
Stap 15
Serveer met de salade.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine taartvormpjes
- - taartvorm
Voedingswaarden
- Energie660 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten46 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd20 g